Οι Ενεργειακές "Εξισώσεις" και τα "Πράσινα Ποδήλατα"....


«Η έξοδος από την κρίση μπορεί να προέλθει μόνο με επιθετική πολιτική, στο επίκεντρο της οποίας θα είναι οι επενδύσεις στις νέες μορφές ενέργειας, τις νέες μεταφορές, τις νέες τεχνολογίες», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην εφ. «Free Sunday», η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.
Αναφερόμενη στο πλαίσιο του νέου ενεργειακού σχεδιασμού της κυβέρνησης, η υπουργός κάνει σαφές ότι αυτό δεν περιλαμβάνει πυρηνική ενέργεια και λιθάνθρακα και προβλέπει μεγάλη ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα. «Αλλά για να βγει η εξίσωση και να υπάρξει επάρκεια, πρέπει να προσθέσουμε και μια άλλη παράμετρο, την εξοικονόμηση ενέργειας. Άρα, μιλάμε για τέσσερις πηγές. Εξοικονόμηση, ανανέωσιμες πηγές, λιγνίτης, φυσικό αέριο», διευκρινίζει.
Η υπουργός προαναγγέλει την εξαγγελία, στις αρχές του νέου χρόνου, δέσμης μέτρων, που θα μειώνουν «όχι την ιδιοκτησία του ΙΧ, αλλά τη μείωση της χρήσης του μέσα στην πόλη», υπογραμμίζοντας τις προτεραιότητες, που θα ανακλώνται στα μέτρα αυτά και θα αφορούν τον πεζό και το ποδήλατο.
Σε ό,τι αφορά δε, το θέμα της εκτροπής του Αχελώου, η κα Μπριμπίλη δηλώνει: «Δεν είναι δυνατόν να θεοποιείται το έργο του Αχελώου, το οποίο ουσιαστικά δεν θα δώσει λύση, αν δεν αλλάξουν όλα τα πράγματα, που πρέπει να αλλάξουν. Να ξεκινήσω από τα πιο απλά: ο τρόπος, που ποτίζουμε στον θεσσαλικό κάμπο, η εξοικονόμηση νερού, που δεν κάνουμε, μέχρι και το είδος των καλλιεργειών, που έχουμε».

Πηγή:http://www.ana.gr/


Σχόλιο:
Προς το παρόν ΟΧΙ μόνο επιθετική πολιτική δεν εφαρμόζεται, αλλά έχουμε "τρελλαθεί", απ την άμυνα και το "Κατενάτσιο"...
Να "ενισχύσουμε" και διατηρήσουμε και τον λιγνίτη μιάς και είναι "καθαρός" και μη ρυπογόνος...
Ο Αχελώος και η αναγκαιότητα εκτροπής του έχει δρομολογηθεί εδώ και 30 περίπου χρόνια.
Τελικά θα ξεκαθαρίσετε τι προτίθεστε να κάνετε με τον Αχελώο;
Kαθαρές κουβένετες και αφήστε τις ενεργειακές "εξισώσεις" και τα "Πράσινα Ποδήλατα"....

Σχόλια