Οι Tαλιμπάν απειλούν τις ΗΠΑ με νέα επίθεση

news-taliban-threaten-us

Νέα απειλή εξαπέλυσαν οι Tαλιμπάν στο Διαδίκτυο προειδοποιώντας τις ΗΠΑ ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις, παρόμοιες με αυτή του Φορτ Χουντ στο Τέξας, αν δεν αλλάξουν την πολιτική που ακολουθούν σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Το μήνυμα αναγνώστηκε από το αμερικανικό κέντρο επόπτευσης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE intelligence) και αμέσως σήμανε συναγερμός.

«Η πρόσφατη επίθεση στη στρατιωτική βάση του Τέξας προειδοποιεί ότι αν συνεχιστεί η κατοχική πολιτική των Αμερικανών ηγετών με αυτό τον τρόπο, είναι φυσικό περιστατικά παρόμοια με αυτά του Τέξας να επεκταθούν στο Πεντάγωνο και σε άλλα στρατιωτικά κέντρα των ΗΠΑ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα.

Παράλληλα οι συντάκτες του μηνύματος παρουσιάζουν ως ήρωα τον ψυχίατρο του αμερικανικού στρατού που την περασμένη Πέμπτη άνοιξε πυρ στη βάση του Τέξας.

Πρόκειται για τον Νιντάλ Μαλίκ Χασάν, που σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 29 πριν πέσει σε κώμα από τις σφαίρες αστυνομικών . Ο Νιντάλ Μαλίκ Χασάν επρόκειτο να μετατεθεί στο Αφγανιστάν στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν αμέσως μετά το μακελειό, ο ψυχίατρος είχε ενεργήσει μόνος τους και δεν υποκινούνταν από την Αλ Κάιντα και τους ταλιμπάν. Ωστόσο η υπόθεση ακόμα ερευνάται.

Απο: http://www.i-live.gr/news-taliban-threaten-us/

11 Νοεμβρίου, 2009


Σχόλια