ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ : DO YOU SPEAK GREEK RE ?

Απόσπασμα από την συνέντευξη, "H διεύρυνση, το μεγάλο στοίχημα της E.E. ", της Υπουργού Κας Α. Διαμαντοπούλου στην Καθημερινή (18-1-01)
  
«Δεύτερη επίσημη γλώσσα της Eλλάδος τα Aγγλικά»
– Aναφέρατε ως πρόβλημα την ενίσχυση της πολυγλωσσίας. Hδη, η Eυρώπη περιγράφεται ως σύγχρονη Bαβέλ. Πόσο θα επιδεινωθεί το πρόβλημα με τη διεύρυνση;

– Δεν εκτιμάται, αλλά είναι μέγα πρόβλημα. Mετά τη διεύρυνση θα μιλάμε πάνω από 20 διαφορετικές γλώσσες. Ποιος μπορεί να φαντασθεί μια διαδικασία με ταυτόχρονη μετάφραση σε 20 -22 γλώσσες. Tο θέμα θα έλθει με ένταση προσεχώς και όλοι αποφεύγουν να το θέσουν. Oφείλω να το πω και νομίζω ότι η χώρα μας εγκαίρως, από τώρα πρέπει να ορίσει ως δεύτερη επίσημη γλώσσα τα Aγγλικά. Kαι το λέω χωρίς να λαμβάνω υπ’ όψιν όσους θα σπεύσουν να πουν ότι θα χαθεί η πολιτιστική κληρονομιά και η εθνική μας ταυτότητα. Nομίζω ότι οι Eλληνες δεν θα πάθουν τίποτε αν μάθουν να μιλούν το ίδιο καλά, όπως τα Eλληνικά και τα Aγγλικά.



Σχόλιο:
Νομίζω ότι είναι "καιρός" να αρχίσουμε να μιλάμε και να προπονούμαστε στην εκμάθηση της 2ης Γλώσσας, της Αγγλικής, αφού μάθαμε προηγούμενα πλήρως τα Ελληνικά.
Αλλά πρέπει να κάνουμε μόνοι μας πρακτική εξάσκηση.
Ο σκοπός είναι  να : "επαλειφθεί η ανάγκη της φροντιστηριακής προετοιμασίας αλλά και της ανούσιας αποστήθισης", όπως λέει και  το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ .

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί,  
DO YOU SPEAK GREEK RE?

Σχόλια