Περιπετειώδης η πρεμιέρα του Αλόνσο


Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Φερνάντο Αλόνσο στη Ferrari δεν πήγε σύμφωνα ακριβώς με το πρόγραμμα. Αντίθετα προκάλεσε πολλά γέλια και όχι μόνο για το ζακάρ πουλόβερ του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή!
Ολόκληρη η οικογένεια της Ferrari, ανάμεσα τους και ορισμένα υπέροχα μονοθέσια του παρελθόντος, βρέθηκε στην πίστα της Βαλένθια για τους παγκόσμιους τελικούς της Ferrari (Ferrari Finali Mondiali).

Tην παρουσίαση του Αλόνσο στους περίπου 17.000 θεατές που βρέθηκαν στην πίστα "Ρικάρντο Τόρμο" ανέλαβε ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμελο. Σε μία κίνηση... ενότητας μπήκε πίσω από το τιμόνι μίας Ferrari California και από το πίσω κάθισμα χαιρετούσαν το λιγοστό κόσμο ο Αλόνσο και ο Φελίπε Μάσα.

Ο ντι Μοντετζέμελο μπορεί να είναι πρόεδρος της Ferrari και κατά κοινή ομολογία έξυπνος άνθρωπος, αλλά οι οδηγικές του ικανότητες χρειάζονται επειγόντως... ξεσκόνισμα! Θέλοντας να πλησιάσει την κερκίδα, "κόλλησε" τη Ferrari στην αμμοπαγίδα, αναγκάζοντας τους Αλόνσο και Μάσα να κατέβουν για να σπρώξουν! Υπάρχει και το άλλο, ποιός έξυπνος άνθρωπος θα συμπεριφερόταν κατά τέτοιο τρόπο σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο!

Η Ferrari ακινητοποιήθηκε και έτσι ένας διερχόμενος οδηγός μέσα σε μία ακόμα υπέροχη Ferrari και με συνεπιβάτιδα μάλλον τη.. μαμά του, μετέφερε τους τρεις άνδρες.

Ο Αλόνσο που εξασφάλισε ειδική άδεια από τη Renault υποστήριξε ότι "αυτή είναι μία σημαντική ημέρα για εμένα, γιατί εδώ μπορώ να καταλάβω ποιός είναι πραγματικά ο κόσμος της Ferrari. Το 2010 ελπίζω να διεκδικήσω το πρωτάθλημα μαζί με το Φελίπε, ώστε όλοι οι φίλοι της Ferrari να είναι υπερήφανοι για εμάς και τον επαγγελματισμό μας".

Μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι ότι στους φωτογράφους πόζαραν ο Μάσα, ο αντικαταστάτης του Λούκα Μπαντοέρ και ο αντικαταστάτης του τελευταίου, ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα! Υπήρχε και ένας 5ος οδηγός, ο 3ος οδηγός δοκιμών της Ferrari το 2010, ο Μαρκ Τζενέ! Μόνο ο Κίμι Ράικονεν έλειπε από το κάδρο, αλλά αυτός έχει τη δική του αγωνία για τη νέα χρονιά κι ας έχει ήδη αποζημιωθεί από τους "κόκκινους".

Παρακολουθείστε το κατόρθωμα του προέδρου της Ferrari: 
http://www.youtube.com/watch?v=DBFWONEWWU8&feature=player_embedded


Πηγή: SPORT 24,http://sport24.gr/html/ent/856/ent.327856.asp


Σχόλια