Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί.


Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που προωθεί σε κρίσιμους για τη χώρα τομείς (όπως η οικονομία) τις πρώτες 40 ημέρες που βρίσκεται στην εξουσία άσκησε χθες από το Κερατσίνι ο Αντώνης Σαμαράς. «Κατέρρευσε η λαϊκίστικη πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Κατήγγελλαν την πολιτική πρόταση Καραμανλή, πριν τις εκλογές, κι έταζαν στους πάντες τα πάντα. Κι ήλθαν τώρα, σαράντα μέρες μετά, να κάνουν τα ίδια που κατήγγελλαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ανέβασε τους τόνους της κριτικής του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ποτέ μια νέα κυβέρνηση δεν «κατάφερε» να χάσει τέτοιο απόθεμα αξιοπιστίας μέσα σε τόσο λίγο χρόνο.
«Κατήγγελλαν το πάγωμα των υψηλών αποδοχών του Δημοσίου. Και στη συνέχεια το επανέφεραν. Κι αμέσως το αναίρεσαν. Και κανείς δεν ξέρει πού το πάνε. Και εκτίθενται στον ελληνικό λαό. Όπως εκτίθενται και στις Βρυξέλλες. Κατάργησαν το έκτακτο βοήθημα των 500 ευρώ που έδινε η κυβέρνηση Καραμανλή, λόγω της κρίσης στους χαμηλόμισθους, μέχρι 1.500 ευρώ. Το οποίο αντιστοιχούσε σε 36 ευρώ το μήνα καθαρά. Και τώρα δίνουν 1,5% αυξήσεις στις χαμηλές και μεσαίες αποδοχές του δημοσίου. Δηλαδή, από 12 μέχρι 24 ευρώ το μήνα», επισήμανε ο Μεσσήνιος πολιτικός, μιλώντας σε πολιτικούς φίλους του.

 Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, η κυβέρνηση ετοιμάζει φοροεπιδρομή, με θύματα κυρίως τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και τα νοικοκυριά. Δηλαδή τη μεσαία τάξη, η οποία πλήττεται κατά κύριο λόγο από την παγκόσμια οικονομική κρίση. «Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Άλλωστε, τέτοια μέτρα είχαμε εξαγγείλει ως κυβέρνηση και τα αποδοκίμαζε τότε το ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα είναι ότι ετοιμάζονται να χτυπήσουν όχι τους φοροφυγάδες αλλά το σύνολο της μεσαίας τάξης που βρίσκεται στο όριο», είπε και ήταν κατηγορηματικός όταν, προειδοποιώντας το ΠΑΣΟΚ, διεμήνυσε πως στη φοροεπιδρομή που σχεδιάζει θα βρει απέναντί του τη Νέα Δημοκρατία.
«Τους προειδοποιούμε ότι με αυτή τη φοροεπιδρομή που ετοιμάζουν το έλλειμμα θα διογκωθεί, δεν θα πέσει. Και τότε θα έλθουν χειρότερα, πολύ χειρότερα από τις Βρυξέλλες. Όχι σαν “συστάσεις”. Αλλά σαν “εντολές”. Τους καλούμε να επιστρέψουν στο πρόγραμμα Καραμανλή που κατήγγειλαν πριν δύο μήνες. Και να το εφαρμόσουν στο ακέραιο. Το χρωστάνε στους ψηφοφόρους τους. Που τους ξεγέλασαν για μια ακόμα φορά», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος, που κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει «συγγνώμη» για το λαϊκισμό της.

Πηγή: http://www.apogevmatini.gr/?p=53468

Σχόλια