Επίπληξη απο τις Βρυξέλλες για την Οικονομία


H E.E αναμένεται να επιπλήξει την Ελλάδα αύριο Τετάρτη, για τις περιορισμένες ενέργειες μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος, καθώς ανυπομονησία απλώνεται στην Ε.Ε λόγω της χαοτικής κατάστασης των ελληνικών δημόσιων οικονομικών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεχωρίσει την Ελλάδα από άλλες χώρες με προβλήματα ελλείμματος - και ιδίως, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο - δηλώνοντας ότι οι αρχές στην Αθήνα παρέλειψαν να συμμορφωθούν με τις συστάσεις για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής τάξης.


Οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής εκτιμούν ότι τον Μάρτιο, κατ 'εκτίμηση το ελληνικό έλλειμμα θα είναι πάνω από το 3 % του ΑΕΠ το τρέχον έτος και πάνω από 4 % για το επόμενο έτος . Η αύξηση αυτή δεν είναι τόσο ανησυχητική, δεδομένου του αντίκτυπου για τα ευρωπαϊκή δημόσια οικονομικά από την παγκόσμια οικονομική αναταραχή.

Μετά τις αποκαλύψεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο, η Επιτροπή δημοσίευσε τις προβλέψεις της την περασμένη εβδομάδα, τοποθετώντας το έλλειμμα στο 12,7 % αυτού του έτους και 12,2 % το 2010.

Σε ότι αφορά στο δημόσιο χρέος στην Ελλάδα, η Επιτροπή εκτιμά θα ανέλθει σε 112,6 % ΑΕΠ το τρέχον έτος, 124,9 % το επόμενο έτος και 135,4 % για το 2011.

Σχόλια