Αντιδρά η Ελληνική Εκκλησία στην απαγόρευση του σταυρού στα σχολεία

news-greek-church-on-crucifix-ban


Η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία κάλεσε τους Χριστιανούς όλης της Ευρώπης να ενωθούν ενάντια στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σχετικά με την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες διδασκαλίας.

Η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία φοβάται ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ θα αποτελέσει προηγούμενο και θα πρέπει να εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Για τον λόγο αυτό κάλεσε κατεπείγουσα σύνοδο της Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να καταρτστεί σχέδιο σχετικά με το θέμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συμμερίζεται την άποψη ότι το Δικαστήριο αγνοεί το ρόλο της Χριστιανοσύνης στη διαμόρφωση Ευρωπαϊκής Ταυτότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε λόγο για «φαιδρότητες», ενώ τόνισε ότι «δεν έχουν δικαιώματα μόνο οι μειονότητες αλλά και οι πλειονότητες».

Την αντίθεσή του στην αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων εξέφρασε και ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, ο οποίος τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση οι νεότεροι δεν θα έχουν «σύμβολα που να τους εμπνέουν και να τους προστατεύουν».

Πηγή: i-live.gr news

Σχόλια