"Αποκατάσταση του κράτους-δικαίου" ή αλλιώς ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ


«Το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του κράτους-δικαίου στην κατεύθυνση μιας πολιτείας ευνομίας, δικαιοσύνης και ισότητας γίνεται με το νομοσχέδιο, που θα καταθέσει η κυβέρνηση, και θα αφορά τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητείται το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, θεμέλιο της προσπάθειας αυτής είναι η αξιοκρατία. Πρόσθεσε δε, ότι «ως κοινωνία πλέον δεν ανεχόμαστε πελατειακές σχέσεις, συναλλαγές και αυθαιρεσίες. Δεν τις αντέχει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα, διότι έτσι αποτελματώθηκε η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια».

Αναφερόμενος στον τρόπο διακυβέρνησης, υπογράμμισε ότι μια ανοικτή κυβέρνηση λογοδοσίας, αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας, δεν είναι υπόθεση ούτε μιας ημέρας, ούτε ενός νομοσχεδίου. «Είναι υπόθεση καθημερινού αγώνα με συνεχείς πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις αποφάσεις. Αυτό έγινε και με τον τρόπο επιλογής των γενικών γραμματέων με τη δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε».

Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας γενικότερα για το έργο της κυβέρνησης στο διάστημα των 35 ημερών της θητείας της, τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει να γίνονται πράξη οι μεγάλες ανατροπές για τις οποίες το ΠΑΣΟΚ .... ότι εφαρμόζουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα της αξιοπιστίας της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας τέσσερις φορές τον όρο αυτό και τονίζοντας ότι έχει σημασία να πείθονται οι πολίτες για την αξιοπιστία της κυβέρνησης».

«Ένα κράτος, που πρέπει να στέκει δίπλα στους πολίτες, να διέπεται από τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, ώστε η χώρα να κάνει το καθοριστικό βήμα προς το μέλλον», κατέληξε.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Κος Πρωθυπουργός

Μίλησε για αποκατάσταση του κράτους-δικαίου στην κατεύθυνση μιας πολιτείας ευνομίας. Μα καλά μήπως παρέλαβε την διακυβέρνηση από καμία δικτατορική Κυβέρνηση, δηλαδή τοσα χρόνια δεν είχαμε ευνομούμενο κράτος?

Αναφέρθηκε στην αξιοκρατία, που την χαρακτήρισε ως "θεμέλιο". Για ποια αξιοκρατία μιλάνε, για τους "Άριστους" που πρόσφατα τοποθετήθηκαν με πλήρως αξιοκρατικές διαδικασίες. Σε ποια διαβούλευση αναφέρεται ο Κος Πρωθυπουργός, αυτή των 25000 αιτήσεων-βιογραφικών, που υπέβαλλαν, οι "αφελείς" συμπολίτες μας.

Ποιες είναι οι μεγάλες ανατροπές που συντελέσθηκαν, η κατάργηση της απόσυρσης, του ΕΤΑΚ, η φορολόγηση των "πάμπλουτων" με εισόδημα 30000 ευρώ, η προμήθεια των υβριδικών κρατικών οχημάτων, η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με COSCO?

Το Κράτος θα πρέπει να στέκεται δίπλα στον Πολίτη, εμείς πάλι νομίζαμε ότι η εντολή ήταν "πρώτα ο πολίτης". Μα πως είναι δυνατόν το κράτος να στέκεται δίπλα στον πολίτη και να είναι και αξιοκρατικό, όταν αυτά που θέλει-προτείνει και επιθυμεί ο πολίτης μέσω των περίφημων διαβουλεύσεων, καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Κατά τα άλλα ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ.... και ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ....






Σχόλια