Ενημερωτικές επιστολές στα μέλη της ΝΔ













Σε 370.000 μέλη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ, η Οργανωτική Επιτροπή του Έκτακτου Συνεδρίου - Εκλογών και Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, απέστειλε δια του Προέδρου της Δημήτρη Σιούφα, επιστολές με τις οποίες τα ενημερώνει για την εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος στις 29 Νοεμβρίου και για το που μπορούν να ψηφίσουν, ενώ περιέχουν και την αίτηση επαναβεβαίωσης εγγραφής ή νέας εγγραφής μέλους.
Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «μετέχουμε στην εκλογική διαδικασία όλοι όσοι είμαστε εγγεγραμμένοι ως μέλη της ΝΔ, αλλά και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη, κατά την ημέρα των εκλογών. Όλοι όσοι είμαστε μέλη του Κόμματος, προσερχόμενοι στις κάλπες, θα ανανεώσουμε την εγγραφή μας καταθέτοντας συμπληρωμένη την αίτηση επαναβεβαίωσης. Την αίτηση αυτή μπορεί, επίσης, να την προμηθευτεί κάποιος, είτε από τις οργανώσεις του Κόμματος, είτε στα εκλογικά κέντρα, είτε να την εκτυπώσει από την ιστοσελίδα της Ν.Δ. www.nd.gr. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι την ημέρα των εκλογών, στις 29 Νοεμβρίου, μπορούν να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα, να εγγραφούν ως μέλη και να μετάσχουν στις εκλογές όλοι όσοι αποδέχονται τις αρχές του Κόμματός μας. Τόσο για τα μέλη που ανανεώνουν την εγγραφή τους, όσο και για τους πολίτες που θα εγγραφούν για πρώτη φορά αρκεί η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδειας Οδήγησης, καθώς και η καταβολή δύο (2) Ευρώ.»
Όπως σημειώνεται στην επιστολή, εκλογικά Τμήματα θα υπάρχουν σε κάθε Καποδιστριακό Δήμο.
Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, κάλπες θα τοποθετηθούν στα σημεία που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα. Σε περίπτωση κατά την οποία ουδείς από τους υποψηφίους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, μεταξύ των δύο επικρατεστέρων υποψηφίων.

Στην επαναληπτική ψηφοφορία δικαίωμα εκλέγειν έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία και μάλιστα μόνον στο ίδιο εκλογικό τμήμα που είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.
Τη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογών Δημήτρης Σιούφας μαζί με το Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη και τον γενικό διευθυντή Μενέλαο Δασκαλάκη.
Η εκλογή θα γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ και σε περίπτωση που γίνει και επαναληπτική εκλογή αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009, επίσης από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Δημήτρης Σιούφας διέψευσε δημοσίευμα που τον έφερε να έχει ασκήσει πιέσεις μαζί με άλλα στελέχη της ΝΔ προκειμένου να επηρεάσει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στην τοποθέτησή του υπέρ της κ. Μπακογιάννη.
Είπε ότι η θεσμική του ιδιότητα του επιβάλει να τηρήσει με θρησκευτική ευλάβεια ίσες αποστάσεις. Και πρόσθεσε ότι αυτό έκανε μέχρι τώρα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει μέχρι το τέλος.
Περιοδεία Ντ. Μπακογιάννη
Στην αντεπίθεση πέρασε η Ντόρα Μπακογιάννη για τις επιθέσεις που δέχεται, όπως λέει, τον τελευταίο καιρό. Μιλώντας σε γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας, η υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος εξέφρασε τη δυσφορία της για το γεγονός ότι σε εσωκομματικό επίπεδο δεν έχουν καταδικαστεί αυτές οι επιθέσεις.
"Στις εκλογές αυτές με έχουν χτυπήσει χυδαιότερα από οποιονδήποτε πολιτικό, άνδρα ή γυναίκα, τα τελευταία χρόνια. Μη βρίσκοντας πολιτικά επιχειρήματα, επιτίθενται άνανδρα στη γυναικεία μου υπόσταση, με αθλιότητες για την προσωπική μου ζωή, ακόμα και για τη σχέση μου με τα παιδιά μου. Η χυδαιότητα αυτή ξεπέρασε πλέον κάθε προηγούμενο. Πρέπει να ντρέπονται οι αυτουργοί αυτών των επιθέσεων, φυσικοί και ηθικοί. Και πρέπει να ντρέπονται όσοι επιχαίρουν με αυτές. Με λύπη διαπιστώνω ότι τέσσερις μέρες μετά από αυτή τη χυδαία επίθεση κάποιοι δεν έχουν ακόμα καταδικάσει αυτή την αθλιότητα. Ως εδώ, λοιπόν. Δεν είναι ούτε ηθικό ούτε ακέραιο να σιωπάς μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Δεν υπηρετείται έτσι η ενότητα. Αφού όμως δεν μιλάνε αυτοί, την απάντηση θα τη δώσετε εσείς. Οι γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όλης της Ελλάδας, γιατί αυτές οι συμπεριφορές έχουν αντίκτυπο σε κάθε γυναίκα αυτής της χώρας", δήλωσε η κα Μπακογιάννη, η οποία έκανε λόγο για λασπολόγους και συκοφάντες ενώ άφησε αιχμές και για το σύστημα ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, που προσπαθεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.
"Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που αξίζουμε. Δεν θα διαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας οι λασπολόγοι και οι συκοφάντες. Και δεν θα βγάλει αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία το σύστημα ΠΑΣΟΚ, που αυτή την περίοδο δίνει ρέστα εναντίον μου. Θα τον βγάλουν οι Νεοδημοκράτες. Ο περήφανος κόσμος της παράταξής μας".
Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε σε συστράτευση όλες τις γυναίκες του κόμματος τονίζοντας πως η συμμετοχή τους στην πολιτική είναι ζήτημα ποιότητας δημοκρατίας.
"Αγαπητές μου Νεοδημοκράτισες. Η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική είναι ζήτημα ποιότητας δημοκρατίας. Και έτσι οφείλουμε να το παλέψουμε. Αλλιώς, θα μένει αναξιοποίητο ένα τεράστιο απόθεμα γυναικείου ταλέντου, δυνατοτήτων, εμπειριών, αλλά και δημιουργικής συμβολής στη λύση των προβλημάτων της κοινωνίας μας.
Να γιατί, εμείς οι λιγοστές γυναίκες που έχουμε την τιμή να έχουμε εκλεγεί βουλευτές, πρέπει να εμπνεύσουμε τις άλλες γυναίκες να ξεπεράσουν τα εμπόδια του κοινωνικού αποκλεισμού. Να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της οικογένειας και της δουλειάς και να δείξουν ότι οι γυναίκες θέλουν ξέρουν και μπορούν να δράσουν καταλυτικά στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Με κάθε ευκαιρία, σε κάθε συζήτηση, στη δουλειά, στην παρέα, στο σπίτι, πρέπει να θυμίζουμε η μια στην άλλη ότι η φωνή μας έχει δύναμη".
Η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το για υπέρμετρο λαϊκισμό. "Έχουμε μπροστά μας έναν βαρύ και δύσκολο χειμώνα. Η κατάσταση στην οικονομία είναι πολύ ανησυχητική. Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει το τίμημα του υπέρμετρου λαϊκισμού του. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού έχει διογκωθεί, η αξιοπιστία της χώρας στην Ευρώπη βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ανησυχούμε για νέες υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, γίνεται κουβέντα για το αν θα μπορούμε να δανειζόμαστε. Και έχει την ανευθυνότητα ο Πρωθυπουργός να μιλάει για «χρεοκοπία» δημοσίως και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο. Η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Το ΠΑΣΟΚ χάνει τον έλεγχο της οικονομίας. Βρίσκεται μόνο ένα μήνα στην κυβέρνηση και έχει χάσει τον έλεγχο παντού, σε όλα τα μέτωπα, από τις Βρυξέλλες έως το λιμάνι του Πειραιά".
Περιοδεία Αντώνη Σαμαρά
Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι στον ακριτικό Έβρο. Ερχόμαστε μέσα σε αυτό το προεκλογικό πλαίσιο, μέσα σε αυτό το πανηγύρι Δημοκρατίας, τη γιορτή Δημοκρατίας της ΝΔ όπου η βάση, μακριά από μηχανισμούς καλείται να εκλέξει με τρόπο δημοκρατικό τον επόμενο αρχηγό της Παράταξής μας» δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά την άφιξή του, το απόγευμα, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και πρόσθεσε: «Θα μπορέσουμε εδώ με την επίσκεψή μας να τοποθετηθούμε πάνω σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα αλλά και τις θέσεις μας γύρω από το αύριο. Γιατί μιλούμε για το αύριο, μιλούμε για τα νέα τα παιδιά, αυτή είναι η βασική μας θέση, η προοπτική».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για ενδεχόμενο «κίνδυνο διάσπασης» του κόμματος μετά την εκλογή νέου αρχηγού, ο κ. Σαμαράς σημείωσε χαρακτηριστικά ότι, «Κανένας απολύτως κίνδυνος δεν ελλοχεύει για την ενότητα του κόμματος. Είτε εκλεγεί η Ντόρα, είτε ο Παναγιώτης, είτε ο Αντώνης, την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, μια γροθιά, τη γροθιά της Ν Δ».
Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το επιμελητήριο Έβρου και τα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Έβρου της Ν.Δ., όπου είχε συναντήσεις με στελέχη του κόμματος, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.
Σήμερα ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το δημαρχείο Ναυπάκτου και στις 12.30 θα έχει συνάντηση με φίλους και μέλη της Ν.Δ. στο ξενοδοχείο «Ακτή». Στις 13.30 θα επισκεφθεί στο Μεσολόγγι τα γραφεία της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας και στις 14.00 θα έχει συνάντηση με φίλους και μέλη της Ν.Δ. στο ξενοδοχείο «Θεοξένια».
Περιοδεία Ψωμιάδη
Να ψηφίσουν κατά συνείδηση στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ το απόγευμα από τα Χανιά, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Ψωμιαδης. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, ο κ. Ψωμιάδης βρέθηκε στην Νομαρχία Χανίων και στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ.
«Βρίσκομαι στο σπίτι της φίλης μου της Ντόρας, θεωρώ ότι πρέπει να είναι ενωτικό το αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα που πρέπει να φύγει η ΝΔ μπροστά, έχοντας δίπλα της όλο το λαό και καλώ όλους τους Νεοδημοκράτες να πάνε να ψηφίσουν, να σφίξουν την καρδιά τους, και η επόμενη μέρα να είναι πολύ καλύτερη από την επόμενη».
Ο κ. Ψωμιαδης πρόβλεψε ότι θα υπάρχει και δεύτερος γύρος και ερωτώμενος τη θέση θα τηρήσει ο ίδιος, απάντησε: «Εγώ στη ζωή μου, όταν έπαιζα ποδόσφαιρο και παίζω ακόμα μπάλα, μπαλαντέρ ποτέ δεν ήμουν. Ήμουν αμυντικός. Η μπάλα περνούσε, ο αντίπαλος δεν περνούσε. Άρα επιτρέψτε μου να πω, να αφήσω το λαό να αποφασίσει με τη δική του κρίση κατά συνείδηση. Ο λαός, το έχω τονίσει, το έχετε ακούσει δεν είναι πρόβατο. Νομίζω κατά συνείδηση πρέπει να ψηφίσουμε όλοι, για το καλό της παράταξης, της ενότητας, της πατρίδας μας, της βάσης της ΝΔ, της τόσο προδομένης και ταλαιπωρημένης».
Κατά την επίσκεψη του στη Νομαρχία Χανίων ο κ. Ψωμιαδης αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της Κρήτης με την Μακεδονία και εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση.
«Αυτό που δεν έκανε η ΝΔ, φοβισμένη για το θέμα της διοικητικής μεταρρυθμίσεις του Καποδιστρία, εύχομαι να το κάνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά με γενναία βήματα όχι χλιαρά, όχι φοβισμένα. Γιατί πρέπει να τρέξουμε να προλάβουμε την Ευρώπη που έχει φύγει πολλά χρόνια μπροστά».
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας αργότερα σε στελέχη της ΝΔ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων αναφέρθηκε στους αγώνες των Κρητικών στα εδάφη της Μακεδονίας και τόνισε την ανάγκη η ΝΔ να προχωρήσει ενωμένη και μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.
Χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του ως το ωραιότερο ταξίδι της ζωής του και επανέλαβε ότι θα παραμείνει ως το τέλος της μάχης.
«Αν με ρωτήσετε, Παναγιώτη τι θα κάνεις τη δεύτερη Κυριακή, γιατί είναι βέβαιο ότι πάμε δεύτερη Κυριακή, σας το λέω ρητά, με πολύ σεβασμό και ταπεινότητα. Θεωρώ ότι στη ΝΔ κανείς δεν ανήκει σε ένα κοπάδι προβάτων. Δεν έχω το ηθικό δικαίωμα και ανάστημα να πω στο θειο μου, τον αγωνιστή τι θα κάνει. Έχετε κρίση έχετε συνείδηση, έχετε γενναιότητα, ψηφίστε για το καλό της ΝΔ και της ενότητας. Αυτή είναι η δική μου υπόδειξη».
Ο κ. Ψωμιαδης τόνισε ότι την επόμενη των εκλογών όλοι θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό του νέου αρχηγού, ενώ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ.
«Χάσαμε και παραδώσαμε την εξουσία στο πιάτο. Για μένα δεν έπρεπε να φύγει ο Καραμανλής. Έπρεπε να μείνει γιατί αυτός εκφράζει την ενότητα, όσο κανείς άλλος, της ΝΔ».
Ο ίδιος τόνισε ότι η ΝΔ υποτίμησε το ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας υποστηρίζοντας πως δεν οφειλόταν στην οικονομική κρίση, αλλά σε συμπεριφορές, όπως είπε, που πλήγωσαν την κοινωνία και τους πολίτες.

Απο: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Σχόλια