ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ




Γράφει ο/η Greek American News Agency
09.11.09

islamiki-tromokratia.pngΣυλλήψεις Ισλαμιστών τρομοκρατών σε Βοσνία και Αλβανία.-

Τρεις Βόσνιοι Ισλαμιστές ύποπτοι για τρομοκρατική δράση συνελήφθησαν στις 5 Νοεμβρίου στο Σεράγεβο.

Πρόκειται για τους Rijad Rustempasic, Edis Velic και Abdulah Handzic, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση βαρέως οπλισμού και προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης.

Η επιχείρηση σύλληψης τους κράτησε μερικούς μήνες, στη διάρκεια των οποίων ερευνήθηκαν 70 μάρτυρες και συλλέχθηκαν πληροφορίες από τη Βοσνία, Αυστρία και Γερμανία. Συνεργάστηκαν υπηρεσίες πληροφοριών από διάφορες Ευρωπαικές χώρες, χωρίς να δοθούν μέχρι στιγμής περισσότερα στοιχεία στην επικαιρότητα.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Βοσνίας, οι τρεις ήταν σε επαφή με ισλαμιστικές εξτρεμιστικές κυψέλες στη Βιέννη και το Μόναχο από όπου έπαιρναν οδηγίες για να διαπράξουν επιθέσεις σε Χριστιανικούς στόχους στα Βαλκάνια.

Μάλιστα σκοπός τους ήταν να επιτεθούν και σε διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις όσων κρατών διατηρούν στρατεύματα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, άρα συμπεριλαμβάνονταν και οι Ελληνικές στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν σε Βαλκανικές περιοχές, όπως η Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο.

Παράλληλα με τις παραπάνω εξελίξεις, συνελήφθη στην Αλβανία και συγκεκριμένα στα Τίρανα ο Ιμάμης Muhamed Abdullah, ενώ διατάχθηκε το κλείσιμο της Ισλαμικής βιβλιοθήκης της πόλης, λόγω εξτρεμιστικής δράσης των μελών της, που διαμένουν στην Αλβανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κεφάλαια, προκειμένου να συντηρηθεί η βιβλιοθήκη και οι πολυσχιδείς δραστηριότητες της προέρχονταν από φιλανθρωπικά ιδρύματα, με έδρα τη Σαουδική Αραβία. Κατά καιρούς είχε επιδιωχθεί η παύση δραστηριοτήτων του συγκεκριμένου ιδρύματος στην Αλβανία, αλλά σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές των Τιράνων, υπήρχε ισχυρή πολιτική στήριξη για τη συνέχιση της λειτουργία της.

SPYNEWS-GR

Σχόλια