Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας


Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, από την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Συνολικά 55 άτομα κατηγορούνται από διάφορες πόλεις της χώρας για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού, εκ των οποίων οι 17 συνελήφθησαν.
Ανάμεσα τους βρίσκονται πρόσωπα υπεράνω υποψίας, όπως ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, ένας επιχειρηματίας που εμπορεύεται είδη υγιεινής, ένας δικηγόρος και ένας καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολείο της Αττικής.
Η επιχείρηση με κωδικό όνομα «CHARLY» ήταν υπό το συντονισμό του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οδήγησε στην εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Συνελήφθησαν 16 Έλληνες και ένας αλλοδαπός με την κατηγορία διακίνησης πορνογραφικού υλικού μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε η εμπλοκή 158 ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών, στην παγκόσμια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στο διαδίκτυο.
Από την ψηφιακή ανάλυση, η οποία διήρκεσε 4 μήνες, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά 55 χρήστες Ίντερνετ, οι οποίοι διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικονίζονταν μικρά παιδιά να κακοποιούνται από ενήλικους. Σε ορισμένες περιπτώσεις η σκληρότητα ήταν πρωτοφανής…
Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδειξε ότι οι κατηγορούμενοι διακινούσαν τον εν λόγω υλικό από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, τα Φάρσαλα, την Αλεξανδρούπολη, την Κατερίνη, τη Νέα Καλλικράτεια, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, την Ηγουμενίτσα και άλλες επαρχιακές πόλεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Συνολικά κατασχέθηκαν 88 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, 8 φορητοί Η/Υ και πολλοί ψηφιακοί δίσκοι.

Απο: http://www.i-live.gr/news-police-arrested-people-child-abuse/

Σχόλια