Περιοδείες και ομιλίες των υποψηφίων

Συνάντηση Μπακογιάννη με μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ

Σεβαστή χαρακτήρισε την απόφαση του κ. Αβραμόπουλου η Ντόρα Μπακογιάννη. «Κάθε στέλεχος της ΝΔ, με βάση τα δικά του βιώματα, διαδρομές και κριτήρια, έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί. Ο κ. Αβραμόπουλος επέλεξε να τοποθετηθεί υπέρ του κ. Σαμαρά και η απόφασή του είναι απολύτως σεβαστή» είπε.

Εξάλλου, σε συνάντηση που είχε με μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε το δίλημμα: "Θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία ένα κόμμα δίπλα στους πολίτες, δημοκρατικό, δυνατό, και στη βάση του, και στην κοινωνία, που θα αντιπολιτευτεί το ΠΑΣΟΚ, ή ένα κόμμα περιχαρακωμένο, εσωστρεφές, επιρρεπές στον λαϊκισμό, το οποίο θα προσπαθεί να λύσει τα σύγχρονα προβλήματα με γενικολογίες και παλαιοκομματικές συνταγές;".

"Η θέση μου δική είναι απολύτως ξεκάθαρη. Η πολιτική και ιδεολογική περιχαράκωση της Νέας Δημοκρατίας είναι συνταγή αποτυχίας. Μια Νέα Δημοκρατία με νέο αρχηγό και παλιά νοοτροπία, δεν έχει μέλλον", τόνισε.

Σήμερα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει στις 19:30 σε Νεοδημοκράτες της Δυτικής Αθήνας στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Περιστερίου.

Περιοδεία Σαμαρά στον Έβρο

Ο κ. Αντ. Σαμαράς, μίλησε σε συγκέντρωση πολιτικών φίλων του στο Χαλάνδρι, και απηύθυνε ομιλία σε συγκέντρωση στελεχών της Αβ Αθηνών, στο ξενοδοχείο «PARK».

Ο κ. Σαμαράς μεταξύ άλλων στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιδεολογία της παράταξης, λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο ιδεολογικός αφοπλισμός της Νέας Δημοκρατίας, και πρόσθεσε: «είχαμε την νοοτροπία να ψαρεύουμε στις όχθες του ποταμού, και ψάχνοντας τον ταλαντευόμενο ψηφοφόρο, δεν αντιληφθήκαμε ότι ο δικός μας κόσμος έφευγε. Αυτούς πρέπει να φέρουμε πίσω, αυτούς που νοιώθουν μέσα τους Νέα Δημοκρατία».

Σήμερα ο Αντ. Σαμαράς θα περιοδεύσει στο νομό Έβρου. Το πρόγραμμά του είναι το εξής:

Στις 9.00 το πρωί θα επισκεφθεί το δημαρχείο του Δήμου Σουφλίου, στις 9.45 το δημαρχείο του Δήμου Ορφέα, στις 10.30 το δημαρχείο του Δήμου Διδυμοτείχου και στις 11.30 το δημαρχείο του Δήμου Ορεστιάδος. Στη συνέχεια στις 12 το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί το γραφείο της Τ.Ε της Ν.Δ Ορεστιάδος, στις 12.30 θα έχει συνάντηση με φίλους και μέλη της Ν.Δ στο ξενοδοχείο «VIENNΙ» της Ορεστιάδος και στις 14.00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε φυλάκιο της παραμεθορίου ζώνης.

Ακολούθως, το απόγευμα στις 18.30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Έβρου της Ν.Δ. και στις 19.30 θα απευθύνει ομιλία προς τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Δήλωση Π. Ψωμιάδη

«Άλλο Αβραμόπουλος, άλλο Ψωμιάδης. Δεν μπήκα στην κούρσα της διαδοχής για να πλήξω ή να ωφελήσω κάποιον», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά τη δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.

«Αγωνίζομαι για την ενότητα της επόμενης μέρας. Καλώ τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να αντισταθούν στις πιέσεις και να στηρίξουν μια καθαρή και δυνατή φωνή, τη φωνή του Παναγιώτη Ψωμιάδη», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν από τους δύο υποψήφιους, στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, και σημείωσε:

«Εγώ τα δαχτυλίδια τα έχω καταγγείλει γιατί δαχτυλίδια φοράνε οι πρίγκιπες και έχω καταγγείλει τους πρίγκιπες στη ΝΔ. Εγώ δεν είμαι με τους γαλαζοαίματους, είμαι με τον απλό Νεοδημοκράτη. Δεν κατέβηκα να στηρίξω τη μία ή την άλλη πλευρά. Κατέβηκα να εκφράσω το λόγο, τη φωνή του απλού Νεοδημοκράτη, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τη δεύτερη Κυριακή θα προτείνω στον κόσμο, που δεν είναι πρόβατα, να ψηφίσουν ΝΔ, την ενότητα και μία καλύτερη μέρα σύσφιγξης των σχέσεων».

Σήμερα, ο κ. Ψωμιάδης θα κάνει περιοδείες στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη και φίλους της ΝΔ.

Απο:The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Σχόλια