Τριμερής συνάντηση στις Πρέσπες


Τριμερής συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας και των Σκοπίων συγκαλείται την Παρασκευή στις Πρέσπες, με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού. Η συνάντηση, υποδηλώνει το ενδιαφέρον του κ. Παπανδρέου για το περιβάλλον, καθώς γίνεται με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μεταξύ των τότε πρωθυπουργών των τριών χωρών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πεταλωτής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διμερών επαφών ανάμεσα στους τρεις ηγέτες, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο, δεν προβλέπεται στην ατζέντα.
Στο επίκεντρο οι δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και ανάπτυξη της περιοχής
"Η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού που επιβεβαιώνει την κορυφαία προτεραιότητα που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος, έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή " Γ. Πεταλωτής, κυβερνητικός εκπρόσωπος
Άτυπη τριμερή συνάντηση για την προστασία και την προώθηση κοινής πολιτικής διαχείρισης του Πάρκου Πρεσπών, θα έχουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και της ΠΓΔΜ Ν. Γκρουέφσκι, μετά από πρόσκληση του κ. Γ. Α.Παπανδρέου.

Κατά τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Πύλης στην περιοχή των Πρεσπών, θα συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.
"Η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού που επιβεβαιώνει την κορυφαία προτεραιότητα που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος, έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή και δυο μήνες πριν από τη συμπλήρωση 10 ετών από την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος των τότε πρωθυπουργών" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
Ερωτηθείς εάν στη συνάντηση θα συζητηθούν και άλλα θέματα μεταξύ του κ. Παπανδρέου και του κ. Γκρουέφσκι, ο εκπρόσωπος είπε ότι "στα πλαίσια και διμερών συναντήσεων οι οποίες πιθανόν να γίνουν, θα συζητηθούν και ό,τι θέματα αφορούν τις χώρες".

Aπο: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

Σχόλιο:
Θα ρωτήσει τώρα κανείς αυτή η σύσκεψη-ταξίδι είναι εσωτερικού η εξωτερικού.
Μάλλον εξωτερικού αφού θα γίνει στο Τριεθνές !!!

Σχόλια