Όλα έτοιμα για την εκλογή νέου προέδρου

 Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα, την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ από τη λαϊκή βάση του κόμματος, δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών Δημήτρης Σιούφας μετά από συνεδρίαση στη Ρηγίλλης. Απευθυνόμενος σε όλους όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, υπογράμμισε ότι η ανάδειξη προέδρου από τη λαϊκή βάση του κόμματος είναι σημαντική κατάκτηση άμεσης δημοκρατίας, που οφείλουμε να τη θεμελιώσουμε με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή.
"Όσοι νοιαζόμαστε να είμαστε παρόντες την Κυριακή να έχουμε υπόψη μας ότι εκλέγουμε όχι μόνο πρόεδρο, αλλά και τον επόμενο πρωθυπουργό", ανέφερε ο κ. Σιούφας και συνέχισε λέγοντας ότι η οργανωτική επιτροπή, ο μηχανισμός του κόμματος, αλλά και οι υποψήφιοι, έχουν φροντίσει για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εκλογής και εγγυώνται το αδιάβλητο, διαφανές και άψογο του πολιτικού και οργανωτικού αυτού εγχειρήματος.

"Εκπέμπουμε μήνυμα συμμετοχής, ενότητας και προοπτικής, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να οργανώσουμε την εκλογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", ανέφερε ο κ. Σιούφας.
Ο κ. Σιούφας είπε ότι θα υπάρχουν 1039 εκλογικά κέντρα στα οποία θα λειτουργούν 1584 εκλογικά τμήματα.
Στις οκτώ χώρες της Ευρώπης θα υπάρχουν 64 εκλογικά τμήματα ενώ συνολικά θα είναι συνδεδεμένοι 3.516 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Η διαδικασία θα αρχίσει στις επτά το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις επτά το απόγευμα. Εάν σε κάποια τμήματα υπάρχουν ουρές τότε η διαδικασία θα παραταθεί.
Αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται όταν θα υπάρχει ικανός αριθμός από το 20% των εκλογικών τμημάτων. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό για το τελικό αποτέλεσμα.
Σημειώνεται ότι τα αποτέλεσμα θα φτάσουν στην κεντρική εφορευτική επιτροπή στη Ρηγίλλης με δύο οδεύσεις, η μια μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και η δεύτερη με φαξ που θα έχει ειδικούς κωδικούς.
Ντόρα Μπακογιάννη
Παρουσία των περισσοτέρων στελεχών και βουλευτών του κόμματος που τη στηρίζουν, η Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποίησε την κεντρική της προεκλογική ομιλία στην πλατεία Κοτζιά. Η κα Μπακογιάννη έστειλε για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους "πλήγωσαν την παράταξη το τελευταίο διάστημα" τονίζοντας πως "όσοι ζημίωσαν, όσοι πλήγωσαν την παράταξη, με εμένα στην ηγεσία, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία του αύριο. Ας ψηφίσουν άλλον αρχηγό."
Η κα Μπακογιάννη για μια ακόμα φορά υπενθύμισε πως η ίδια δεν έφυγε ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. "Όταν κατέβηκα πρώτη φορά ως υποψήφια στην Αβ Αθηνών, στις εκλογές του 1996, το σύνθημα και η υπόσχεσή μου ήταν ότι θα είμαι «στην πρώτη γραμμή». Και την τήρησα. Σε όλες τις μεγάλες μάχες τις παράταξής μας κατέθεσα και την ψυχή μου για τη Νέα Δημοκρατία. Ήμουν εκεί και στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν φοβήθηκα, ποτέ δεν κρύφτηκα.
Σήμερα, εδώ, στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας, σας δίνω μια νέα υπόσχεση", πρόσθεσε η κα Μπακογιάννη. "Ότι μαζί θα αλλάξουμε, μαζί θα κερδίσουμε. Μαζί θα κάνουμε καλύτερη τη Νέα Δημοκρατία. Μαζί θα κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Μαζί θα κάνουμε καλύτερη την Ελλάδα. Και θα τηρήσω κι αυτή την υπόσχεση".
Η κα Μπακογιάννη θα βρίσκεται το Σάββατο το μεσημέρι στη Χαλκίδα ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση υποστηρικτών της στη Λαμία.
Αντώνης Σαμαράς
"Απόψε γκρεμίζονται οι μηχανισμοί, έχει γίνει μια δημοκρατική επανάσταση και η ίδια η βάση επέβαλε να ακουστεί η φωνή της", ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς,το βράδυ της Παρασκευής, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία που πραγματοποιήθηκε απόψε στο χώρο του Ζαππείου. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι στις επιθέσεις που δέχθηκε απάντησε με μήνυμα ενότητας και τόνισε ότι η βάση είναι ο εγγυητής αυτής της ενότητας.
Έδωσε, ακόμη, ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης της ιδεολογίας της ΝΔ και όπως είπε, στην "απελευθέρωση από νοοτροπίες του παρελθόντος που μας κράτησαν μακριά από τις ιδέες μας".
Τελείωσε αυτή η εποχή, είπε ο κ. Σαμαράς, και τόνισε ότι οι νεοδημοκράτες είναι υπερήφανοι για την ιδεολογική ταυτότητα που τους χάρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
"Θα ξαναστήσουμε το κόμμα στα πόδια του, θα το κάνουμε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα, ένα κόμμα αξίων και αξιών" ανέφερε και σημείωσε: "Έχουμε διώξει δικούς μας από το κόμμα γιατί δεν μιλήσαμε για ιδεολογία και αξίες", κάνοντας παράλληλα λόγο για το κόμμα της μεγάλης κεντροδεξιάς.
"Υπόσχομαι αξιοσύνη και αξιοκρατία παντού. Η ΝΔ θα είναι κόμμα μακριά από φέουδα, χωρίς κομματικά και πολίτικα τζάκια και με ανοιχτές τις πόρτες. Θα είναι κόμμα λαϊκό και όχι ομοσπονδία κομματικών τζακιών", είπε.
Παν.Ψωμιάδης
"Κάποιοι βιάστηκαν να προσκυνήσουν το κράτος των Αθηνών", δήλωσε από το Σιδηρόκαστρο ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νομό Σερρών.
Ο κ. Ψωμιάδης, στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην πορεία του στο κόμμα της ΝΔ, αλλά και στην ανάγκη να "βγει", όπως είπε, το κόμμα ενωμένο από την εκλογική διαδικασία.
"Το ωραιότερο και πιο μαγεμένο ταξίδι της ζωής μου δεν το αφιερώνω σε κανέναν επώνυμο, αλλά στην οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου και στον απλό, προδομένο και ξεχασμένο λαό της Νέας Δημοκρατίας", είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ψωμιάδης άφησε αιχμές για κάποια στελέχη της ΝΔ, λέγοντας ότι "κάποιοι δεν πήραν το μήνυμα, προσκύνησαν το κράτος της Αθήνας, τους μηχανισμούς και το σύστημα".
  
Απο: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Σχόλια