Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ!


Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πει στους πολίτες τι ακριβώς έγινε στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, υποστηρίζει σε συνέντευξή του o Γερμανός οικονομολόγος και μέλος του προεδρείου του Ινστιτούτου RWI, Βιμ Κέστερς .
Την υπαγωγή της Ελλάδας σε αυστηρότερο καθεστώς επιτήρησης ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, ενώ κατεπείγοντα μέτρα, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της Ένωσης έναντι των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας, ζήτησαν χθες από την Αθήνα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ. Το κλίμα στις Βρυξέλλες δεν είναι θετικό έναντι της Ελλάδας. Η αξιοπιστία της χώρας έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα διεθνώς και όχι μόνο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
«Εσφαλμένα στοιχεία ακόμη και από την εποχή της ένταξης στην ευρωζώνη»

Ο καθηγητής Οικονομίας και μέλος του προεδρείου του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών της Ρηνανίας Βεστφαλίας RWI, Βιμ Κέστερς (Prof. Wim Kösters) εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την τακτική της Αθήνας. «Η Ελλάδα έδινε στις Βρυξέλλες εσφαλμένα στοιχεία ακόμη και από την εποχή που εντάχθηκε στην ευρωζώνη, με τα πραγματικά στοιχεία δεν θα έπρεπε να της επιτραπεί να γίνει μέλος της δεν πληρούσε τα κριτήρια σύγκλισης»
Ο Γερμανός οικονομολόγος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν αντίστοιχα φαινόμενα και σε άλλες χώρες της ΕΕ. «Και για το λόγο αυτόν θα πρέπει η Κομισιόν να παρατηρήσει προσεκτικά εάν οι χώρες της ΕΕ και κυρίως της ευρωζώνης δηλώνουν ορθά στοιχεία», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Βίμ Κέστερς δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, « επειδή η Ελλάδα έδινε επί πολλά χρόνια ψευδή στατιστικά στοιχεία στην ΕΕ. Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει όμως κατ` αρχήν να εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς έγινε στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης να δώσει ορθά στοιχεία στην Κομισιόν, όπως άλλωστε ζήτησε ο κ. Γιούνκερ. Σίγουρα η Κομισιόν θα σφίξει τα λουριά. Το σημαντικότερο είναι όμως να πει στους πολίτες ότι μέχρι τώρα τα στοιχεία ήταν ψευδή. Να τους πει ότι θα πρέπει η χώρα να μειώσει ακόμη περισσότερο τις δημόσιες δαπάνες και να νοικοκυρέψει τα δημοσιονομικά Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη περίοδο», αποφαίνεται ο Γερμανός οικονομολόγος
«Για τα προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι υπεύθυνη η ΕΕ, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις»
Στην παρατήρησή μας ότι ενδεχόμενα σκληρά μέτρα λιτότητας θα μπορούσαν να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα ο κ. Κέστερς επισημαίνει: «Δεν αποκλείεται να προκύψει τέτοιο πρόβλημα. Αυτό θα έπρεπε να το σκεφτούν όλες οι χώρες που αποφάσισαν να γίνουν μέλη της Νομισματικής Ένωσης. Θα έπρεπε να σκεφτούν ότι θα προκύψουν τέτοιες καταστάσεις εάν δεν πληρούν από την αρχή τα κριτήρια. Άλλωστε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα δεν είναι υπεύθυνη η ΕΕ, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις που έφεραν τη χώρα στην κατάσταση αυτή».
Στη χειρότερη περίπτωση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, δήλωσε πρόσφατα στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αξιωματούχος της ΕΕ. Είναι πιθανή μια τέτοια εξέλιξη ρωτούμε τον εκπρόσωπο του RWI. «Έχουμε παρόμοια παραδείγματα (εκτός της ευρωζώνης), την Ισλανδία, την Ουγγαρία και την Λετονία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Βιμ Κέστερς είναι φίλος της Ελλάδας, μεταξύ άλλων μιλά και αρχαία ελληνικά. «Θα ήταν κρίμα αυτή η ωραία και φιλόξενη χώρα να μην καταφέρει να βγει ισχυρότερη από την κρίση που αντιμετωπίζει», καταλήγει ο Γερμανός οικονομολόγος.

Καλά τα λέει, ο Φιλέλληνας Γερμανός οικονομολόγος.
Από την είσοδο μας στην Ευρωζώνη δίναμε πλασματικά στοιχεία και όχι τα τελευταία χρόνια όπως διατείνεται το ΠΑΣΟΚ.

Είναι δύσκολα τα πράγματα, αν όχι απελπιστικά, και χρειάζονται θυσίες μέτρα και μια χρηστή και συνεπής οικονομική πολιτική.


Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά, μήπως τα έλεγε ο Καραμανλής πριν τις εκλογές?

Φέρει κι αυτός θα μου πείτε μεγάλη ευθύνη, τουλάχιστον όμως έστω και την τελευταία στιγμή προσπάθησε να μας πει την καθαρή αλήθεια.


πηγή:Greek American News Agency, 11 Noε. 09

Σχόλια

  1. δε χρειαζεται να εισαι οικονομολογος για να καταλαβεις ποσο αχρηστο ανικανο και δεφθαρμενο ειναι το κρατος και κυριως ο δημοσιος τομεας του.αρχιπυροσβεστης μαχιμος εβαλε μεσο και πηγε στο κτηριο της διοικησης.112 ατομα στη διοικηση 25 μαχιμοι στο κτηριο εκτακτων αναγκων.καθε 3 μηνες αλλαζουν λαστιχα πυροσβεστικα που βγαινουν εξω 2 φορες την εβδομαδα.4 πλασιο του κανονικου κοστους αλλαγης ενοειται....ταξιαρχος 50 αρης συνταξιουχος με ανω των 5.500€ συνταξη.υπαλληλοι δημοσιου σε γραφεια χωρις αντικειμενο εργασιας να βλεπουν τσοντες ολη την ημερα στο ιντερνετ.ποσα ακομα να πουμε?κανονικα θα πρεπει να υπαρχει καθημερινη εκπομπη που να αναφερει τετοια γεγονοτα και ρεπορταζ.μηπως και ξυπνησουν οι ενεργοποιηθουν καποιοι μηχανισμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.