Δεν πρόκειται να γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία


Η οικονομία είναι στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία πραγματοποιείται αυτή την ώρα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη σκιά της νέας κρίσης στις διεθνείς αγορές.
«Δεν πρόκειται να γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία. Εάν χρειαστεί, θα συγκρουστούμε για να υπερασπιστούμε τις θέσεις και τα δίκαια της χώρας». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» ερωτηθείς σχετικά με την αιφνίδια επιδείνωση του οικονομικού κλίματος. Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι σε καμιά περίπτωση «δεν πρόκειται η κυβέρνηση να δεχθεί να πληρώσουν την κρίση τα αδύναμα στρώματα».
«Δεν μπορεί αυτοί που συνεχίζουν να απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές και να παίρνουν υψηλά μπόνους να μας λένε βκόψτε τους μισθούς των εργαζομένων και των συνταξιούχων» τόνισε ο κ. Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι «αυτοί που δημιούργησαν την κρίση δεν επιτρέπεται να θέλουν, τώρα, να λυθεί στις πλάτες και σε βάρος των πολλών που δεν ευθύνονται γι αυτή».

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «αυτοί που σχεδόν έξι χρόνια ανέχτηκαν όλες τις αλχημείες και τις σπατάλες της προηγούμενης κυβέρνησης δεν μπορούν να απαιτούν από μια νέα κυβέρνηση να λύσει σε 50 ημέρες όλα όσα επισώρευσε η κυβέρνηση Καραμανλή, ιδίως τον τελευταίο χρόνο». Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, συνιστά και «αντιδημοκρατική αντίληψη καθώς δεν λαμβάνεται υπόψιν η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που καταδίκασε μια συγκεκριμένη πολιτική και ενέκρινε μια άλλη με ιεραρχημένους στόχους, αναπτυξιακή και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής στη δημοσιονομική τάξη».

Σχόλιο:
Δεν καταλάβαμε σε ποιόν απευθύνεται ο Κος Πρωθυπουργός, όταν αναφέρει: «Δεν πρόκειται να γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία.
Ποιούς προειδοποιεί και με ποιους θα συγκρουστεί, κάπου έχω μπερδευτεί..
Μια επεξήγηση θα ήταν καλή, να μας διαφωτίσει για να μην κάνουμε δικούς συνειρμούς και υποθέσεις.
Φυσικά και δεν περιμένουμε να λύσετε τα προβλήματα σε 50 ημέρες, για να είμαστε και σοβαροί.
Όμως θα πρέπει να είστε και εσείς σοβαροί, να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας και να μας πείτε τι θα κάνετε, πως θα το κάνετε και ΠΟΤΕ?
Χρονικό ορίζοντα δεν ακούμε και δεν βλέπουμε.
Αντι αυτού ακούμε και πάλι "ευχολόγια" και αοριστολογίες.
Το έχουμε ΞΑΝΑΔΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....

Σχόλια