ΤΟ ΠΟΛΥ & ΚΑΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ



ΛΟΝΔΙΝΟ (AFP) - Η διατροφή που βασίζεται στα επεξεργασμένα και λιπαρά τρόφιμα αυξάνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ερευνητές στο University College του Λονδίνου διαπίστωσαν επίσης ότι, μια διατροφή που συμπεριλαμβάνει πολλά φρέσκα λαχανικά, φρούτα και τα ψάρια θα μπορούσε να βοηθήσει και να αποτρέψει την εκδήλωση της κατάθλιψης.

Συνέκριναν συμμετέχοντες - όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι - που είχαν διατροφή που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε "πλήρη" τρόφιμα με μια δεύτερη ομάδα που έτρωγαν κυρίως τηγανητά τρόφιμα, επεξεργασμένο κρέας, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και γλυκά.

Οι άνθρωποι με διατροφή βασισμένη σε επεξεργασμένα τρόφιμα είχαν 58 % υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα: «Η έρευνά μας δείχνει ότι η υγιεινή διατροφή των πολιτών θα δημιουργήσει πρόσθετα οφέλη για την υγεία και την ευημερία, και ότι η βελτίωση της διατροφής των ανθρώπων θα πρέπει να θεωρείται ως ενδεχόμενος στόχος για την πρόληψη των καταθλιπτικών διαταραχών."

Σχόλια